Kenyérlángos sütést vállalunk rendezvényeken, vásárokon, falunapokon, fesztiválonkon!
Mi is az a kenyérlángos, pompos, langalló?
Nyers tésztát félkészre sütünk, majd megkenjük a tésztát fokhagymás tejföllel, megszórjuk szalonnával, vagy kolbászal, lilahagymával, a végén pedig sajttal. Visszarakjuk a kemencébe és készre sütjük...
... és utánna mind-mind megeszük...
Honnan is származik?
Hol volt, hol nem volt, volt régen sok-sok kemence, amiben sok-sok friss kenyér, cipó sült. Ám a friss kenyeret nem lehetett megenni, így aztán, a maradék tésztát az aszonyok, nagymamák laposra nyújtották, félig megsütötték, majd körülnéztek a kamrába és amit jónak láttak megkenték, megszórták vele és ropogósra sütötték.
Elérhetőségünk:
Böhm és Társa Kft.
Böhm Dániel
tel.: 70 /327 10 86
email: bohmdaniel@indamail.hu